Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Nejhezčí byla pětadvacetikoruna, hezká byla i dvacka s Komenským. A ostatní byly šeredné, nejhorší stovka s Gottwaldem......

A současné bankovky od pana Kulhánka jsou nejhezčí z celé Evropy možná i na světě... Modleme se ať nám co nejdéle vydrží a nenahradí je další "losy" nyní zvané euro!!!!

2 1
možnosti
Foto

Kromě tříkoruny, pětikoruny a pědadvacetikoruny, pamatuji všechny.

Dokonce je mám i ještě snad někde schované.

 

Náhodou, předek té desetikoruny, kterou jste nazval "kýčovitou", se mi do dneška stále líbí. V té nejšerednější se asi shodnem na Gottwaldovi, i když jí zdatně konkuruje škaredá divně zbarvená pětistovka s partyzány.

 

Karma za zajímavý výběr neotřelého tématu.R^

3 1
možnosti
JO

K padesátikoruně z roku 1964 se váže jeden vtip. Zahraniční návštěvník se podivuje tomu, že je to sice "československá" bankovka, ale vše je na ní evidentně ze Slovenska. Nápisy, partyzán, pohoří na Slovensku, Slovnaft v Bratislavě. A našinec mu vysvětluje, že nemá tak úplně pravdu. "Podívejte se, tady vlevo dole, pod zásobníkem, no to je přeci malý ČESKÝ člověk - a krade benzín.

Nejošklivější bankovka ? Jasně Kléma. Ještě mohu do sbírky reprodukcí zaslat scan jednokorunové bankovky. Bylo za ní pět "mejdlíček" nebo tři rohlíky nebo dvě strašlivé červené limonády ve skle.

3 0
možnosti
Foto

Mrňavou hnědou papírovou korunu jsem do výběru nedal záměrně, byla zrušena rok před mým narozením. A všechny tyto drobotiny (1, 3 i 5 Kčs) nebyly bankovkami ale tzv. státovkami. tady jsem to neuváděl pro zjednodušení.

2 0
možnosti
TS

Pěkná exkurse :-) modrý dvacky byly pěkný - s Žižkou i Komenským! ;-)

1 0
možnosti
PS

Nejhezčí - 100 Kčs z roku 1961, nejošklivější - 500 Kčs z roku 1973

0 0
možnosti

19. 2. 2013 8:23

Dlouho mi vrtalo hlavou, ze si nedokazu vybavit zadny obrazek na 3 a 5 korune, jenom barvu. A ono proto, ze tam zadny nebyl.

0 0
možnosti
Foto

Nejbližší vztah mám s tou desetikorunou s dvěma děvčaty. Tu mi maminka dávala na každodenní nákup - velký bochník chleba a dva litry mléka do konévky. Zpátky domů jsem donesla jednu korunu dvacet haléřů.

0 1
možnosti
Foto

Odhlédnuto od té ubohé politiky, stovka s Gottwaldem nebyla zas až tak ohyzdná a všimněte si zlepšených ochranných prvků. Krom toho byla a je nejžádanější českou bankovkou numismatiky,

Nesmrtelný pomník jí vystavěla Helena Růžičková v Tročkově Slunce seno a pár facek" Tohle je ECHT Gottwald!" ;-)

3 2
možnosti
Foto

Jo a ještě jeden detail. Ani komunisti si nedovolili porušit prvorepublikovou tradici a zobrazovali na rubu stokoruny v té či oné podobě Karlův most a Hradčany.

To si dovolili jen ti naši novodobí kapitalističtí tuneláři, vedeni Klausem. I to o lecčems vypovídá. !!

4 4
možnosti
VS

10 ti koruna 1960 a Žižka .Ty se celkem zdařili  :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Vsimni si, ze Zizka ma na kazdy bankovce zakryty jiny oko. Nejvetsi humus - masovrah, nejhezci - Hradcany.

2 1
možnosti
Foto

Nejhezčí- zelená stovka.

Nejošklivější- rudá padesátikoruna se ŠtúremRv

4 1
možnosti
  • Počet článků 909
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1694x
Trochu muzikant, trochu komediant, trochu programátor, trochu grafoman, trochu magor... :-)