Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je fakt, diskuse zde má opravdu úroveň díky několika lidem a jejich úrovni přemýšlení a vyjadřování. R^R^R^ To je - s ohledem na řadu zdejších "pověstných" diskusí - málem div světa, že lze mluvit věcně, se znalostí a především kultivovaně, bez vzájemného napadání a urážení.

To zabílení zdi mě zpočátku zvedlo a cosi jsem si doma bublal o rychlokvašných "mladých umělcích", kteří se chtějí zviditelnit. Ale většinou nechávám věci odležet, což je i v tomto případě namístě. Ukazuje se, že zeď znovu ožije. Než ji zase někdo "velmi originálně" natře narůžovo, či načerno. Jen čekám, až se najde nějaký konceptuální tvůrce s nápadem kompletně nalíčit třeba Karlův most, aby se to pak zdůvodňovalo jakousi sílou umělecké myšlenky ;-D

0 0
možnosti
LK

Upřímně ona zeď fakticky zanikla již v 90.letech, tehdy ji Maltézáci nechali komplektně zrekonstruovat a vše bylo natřeno okrovou barvou, připomínám, že šla dolů i omítka, takže vše před rokem 89 zmizelo v suti. Prostě byla ve stavu poločasu rozpadu a bez opravy by se asi rozsypala. Poté ji přetřel i magistrát, a výtvarník, jehož jméno si nepřipomenu,tam na zakázku namaloval obrázek Lennona. Poté ji Rafani přetřeli na zeleno, jako protest proti umělému vytváření turistické atrakce neb již v roce 2000 na ní nebylo nic původního, pouze napodobeniny, které ji měli znovu nastartovat. Mladí umělci nyní přetřeli nepůvodní obrázky a otevřeli tak prostor dalším,to je vše.

1 0
možnosti
VK

To některým lidem nevysvětlíte. Ač o tom nic nevědí tak prskají nenávist do všech stran... Ta zeď už byla spíš turistická atrakce než plocha pro vyjádření myšlenek jak bylo dřív zamýšleno a tím se teď znovu stala takže za mě R^...

1 0
možnosti
PK

Všechno se mění a končí jenom proto aby dalo vzniknout novému a možná lepšímu.

1 0
možnosti
VL

Prostě restart zdi.;-D

2 0
možnosti
VL

Ještě že na to vzali obyčejnou bílou barvu. Nějaká anti-graffity barva nebo klasický latex - to by byla větší zábava...

0 0
možnosti
MB

Obvykle bývám dost alergický, když se nějaké "umělecké skupiny" snaží zviditelnit nějakou provokací a "saháním na symboly".

Ale WALL IS OVER mělo myšlenku a vtip...a nebylo to nic proti smyslu té zdi. Právě naopak...a jistě to přispěje k tomu, že ta zeď bude nadále žít a inspirovat.

1 0
možnosti
RK

Tak to jsem nepochopil.....

0 0
možnosti
NM

...nemůžu si pomoci ale byla hezká s tím,že měla pořád po celou dobu něco do sebe a hlavně pro toho kdo něco již zažil a nějakým skrytým způsobem to tam zvěčnil!!! Ale po vyjádření těch všehoschopných študáků...navím jestli jim někdo odpustí....

2 0
možnosti
Foto

Také děkuji Kláře a Zdeňkovi za nasazení vysoké laťky v diskuzi. R^

0 0
možnosti
KT

Když máte partnera k diskusi to se to polemizuje. Bylo mi ctí a potěšením. V minulé diskusi jsem se dozvěděla, že mám názory a vyjadřování puberťáka a IQ tak pětatřicet. Pravdou je, že se tam ale rojili soudruzi jak na Výstavišti.

Váš blog je podnětný a ráda vás navštěvuji. Díky.

3 0
možnosti
PP

P97e12t49r 59P35e36t60r66o97v

19. 11. 2014 20:01

Paní Trnková a pan Wernhart předvedli, že i diskuse na idnesu občas může za něco stát, že má význam. Díky.

3 0
možnosti
KT

Mě diskuse s panem Wernhartem velmi těší. Málokdy se mi podaří navázat delší komunikaci s inteligentním člověkem. Většinou si vysloužím urážky a nadávky. Ještě že jsem dost otrlá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 909
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1694x
Trochu muzikant, trochu komediant, trochu programátor, trochu grafoman, trochu magor... :-)