Vlastimil Šantroch

Proč jsem pravičákem a antikomunistou?

12. 04. 2010 0:44:38
Odpověď je jednoduchá, odpovídá za mne historie! Historie má a mého rodu!Mladí konzervativci jsou hlupáci, staří revolucionáři pitomci. - Georges Clémenceau

Levice NE
Vezměme to AD OVUM!

Můj praprapra...děd měl někdy kolem roku 1860 továrničku na nábytek v Trutnově, měl dva syny, starší podědil fabričku. Co s mladším? Naštěstí v oné době báťuška car sousedního Ruska nabídl šikovným, mohovitým Čechům uplatnění.

Takže můj praprapra...děd se stal statkářem na území dnešní Ukrajiny. Několik generací budovali a tvořili, než přišel báťuška Stalin a všechno jim vzal. Ale to Stalinovi nestačilo. Můj děda dostal (jako odporný kulak) na vybranou: "Buzuluk, nebo Gulag?". Můj děda si vybral Buzuluk, prošel celou kalvárií až do Prahy (na Dukle díky střepině dělostřeleckého granátu viděl vlastní střeva), a v pohraničí získal statek po Němcích.

Po přistěhování rodiny, zde sedm let dřel aby byl znovu "rozkulačen". Děda byl na svou dobu (zmíněná padesátá) chlap jak hora (185 cm/ 90 kg) a když mu pět soudruhů přišlo oznámit, že jeho majetek je združstevněn, tak je všechny vymlátil a šel do uranových dolů.

Děda se dožil dvaašedesáti let, táta nemohl jako syn kulaka studovat a přes třicet let pracoval jako obyčejný chlap v kalírně v mladoboleslavské Škodovce. Přestože přestal kouřit ve svých třiceti letech, zemřel v nedožitých pětašedesáti letech na rakovinu plic (stejně jako strýc, který pracoval na stejném provoze)!

Může se mi někdo divit, že jsem pravičák a ANTIKOMUNISTA?

Autor: Vlastimil Šantroch | karma: 28.46 | přečteno: 2235 ×
Poslední články autora