Vlastimil Šantroch

Paroubek a my

24. 03. 2010 17:01:00
Jedna z našich nejhorších národních vlastností je velice krátká paměť. Připomenu pár událostí týkajících se Jiřího Paroubka. O čem to bude? Svržení vlády a veletoče kolem termínu voleb. Takhle se plní sliby a dohody? Jaké to bude se sliby předvoleními?

parub.jpg

Dnes je to přesně rok, kdy Paroubek vyvolal další hlasování o důvěře Topolánkově vládě, která i k jeho překvapení padla.

Vláda padla. Pohřbili ji Tlustý, Schwippel, Jakubková a Zubová

Vláda nepřežila hlasování o nedůvěře. Opozice potřebovala k jejímu svržení 101 hlas. Spolu s KSČM zvedli ruku proti kabinetu Mirka Topolánka i "odpadlíci" od koaličních stran Vlastimil Tlustý, Jan Schwippel, Olga Zubová a Věra Jakubková. Tlustého ODS okamžitě vyloučila z poslaneckého klubu.

Předčasné volby do 20. října, shodli se Paroubek a Topolánek

Předčasné volby se mohou konat nejpozději 20. října, oznámil šéf ČSSD Jiří Paroubek. Na termínu se shodli s premiérem v demisi a předsedou ODS Mirkem Topolánkem. Podle Paroubka je nyní prioritou sestavení vlády nestranických odborníků, na této variantě se však dosud strany nedohodly.

Podá ještě někdo Paroubkovi ruku? aneb co bude dál s volbami

Volby v říjnu. Volby v listopadu. Volby v červnu. Kdy tedy půjdeme volit? Jiří Paroubek ráno nečekaně otočil a ze všech si vystřelil. Dohodnuté plány ke splnění hlavně jeho cíle na poslední chvíli zrušil. Mohou mu partneři v budoucnu ještě vůbec věřit podání ruky, ústní či písemný slib?

Autor: Vlastimil Šantroch | karma: 36.63 | přečteno: 3700 ×
Poslední články autora