Causa Topolánek a LUI

Dovolte mi ještě malé zamyšlení nad mediální bublinou kolem Mirka Topolánka a magazínu LUI.

Podíval jsem se na celý záznam rozhovoru na webu a usuzuji z toho toto:
Nepopírám, že Mirek je moula, "kterej moc kecá"

Není to poprvé, kdy jsme byli svědky toho, že předseda ODS nejprve mluví, pak myslí, viz bonmot, že myslí tak minutu denně.
Spousta výroků je překroucená
iDnes píše: 'Třeba o církvi při fotografování pro gay magazín řekl, že se prosadila díky oblbování mas a vymývání mozků. České voliče, na které míří Jiří Paroubek, označil Topolánek za "vepřo knedlo zelo", kteří by chtěli každého pozavírat a nakopat "do pr...."'
Co se týče církví a vymývání mozků, bylo tam řečeno cokoliv týkající se dnešních círví? Nebylo. To, že církev ve středověku byla mocenskou organizací a mnohdy používala metody, které bychom dnes klidně mohli nazvat brainwashingem.
Mladík pořizující rozhovor a kladoucí rovnítko mezi církev a křesťanství je v lepším případě nevzdělanec, v horším mdlého rozumu.
Co se týče voličů, cituji z originálního rozhovoru: "Co to je obyčejnej Čech, pro kterýho dělá Paroubek politiku? No to je přece vepřo knedlo zelo a v podstatě je třeba všechny zavřít, nakopat do prdele, jo..."
Chápete to tak, že voliče chce Topolánek nakopat a zavřít? Já tedy ne, já to naopak chápu jako nepovedený pokus parafrázování Paroubkovy politiky - je třeba zavřít a nakopat ty zlý hochy.
Resumé: Je to mediální bublina v okurkové sezóně a především bych to viděl jako velkou bulvarizaci "seriózních" deníků (idnes, novinky, lidovky) a možná úmyslnou provokaci ze strany pořizovatelů záznamu

Autor: Vlastimil Šantroch | úterý 23.3.2010 12:10 | karma článku: 27,03 | přečteno: 1980x
  • Další články autora

Vlastimil Šantroch

Sonet

17.3.2023 v 15:37 | Karma: 9,67

Vlastimil Šantroch

Sbohem a trenýrky

5.3.2023 v 14:12 | Karma: 22,06

Vlastimil Šantroch

Soudruhu, táhni...

25.2.2023 v 0:29 | Karma: 23,95

Vlastimil Šantroch

Shaanoční koleda

24.12.2020 v 15:45 | Karma: 11,64